Puruveden muikun logo

Joulukuussa 2013 EU:n alkuperänimisuojan saanut Puruveden muikku on ollut tunnettu herkku jo vuosisatojen ajan, mutta muikulta on puuttunut oma tunnus näihin päiviin saakka. Tilannetta lähdettiin korjaamaan kevättalvella 2014 kun kalankäsittelytoimintaansa aloittanut Kerimäen kalatalo Oy käynnisti yleisökilpailun logon suunnittelemiseksi.

Logokilpailu toteutettiin yhteistyössä Puruvesilehden kanssa ja kilpailun tuloksena arvosteluraati pääsikin arvioimaan suurta määrää logoehdotuksia. Positiivista oli huomata nuorten osallistujien suuri määrä ja ehdotusten hyvä taso. Parhaat ehdotukset päätyivät vielä Puruvesi- lehden yleisöäänestykseen. Arvosteluraati käytti yleisöäänestyksen tulosta neuvoa-antavana ja lopullisen tuloksen ratkaisi lopulta logoehdotuksen “sielu”

Voittajaksi selviytyi Tarmo Majasaaren ehdotus, jossa on hänen mukaansa kuvattu muikku sekä Saimaan rikkonaisen saariston muodostama silhuetti metsineen sekä jylhine kalliorantoineen. Ääriviivat kertovat vahvasta, jo satoja vuosia jatkuneesta kalastusperinteestä sekä puruveden muikun tunnetusta asemasta seudun vaurauden lähteenä aina ruotsin vallan ajoilta lähtien. Logon väritys vihreän vivahtavasta tumman harmaasta, sinertävän hopeaan, kuvaa kalan värityksen ja arvokkuuden ohella Puruveden poikkeuksellisen kirkasta ja puhdasta järvivettä.

Arvosteluraadin mielestä Majasaaren ehdotukseen sisältyivät kaikki oleelliset Puruveden muikkua ja sen elinympäristöä kuvaavat tekijät, jotka myös välittyvät kuvan katsojalle. Logokilpailussa yleisen sarjan toiseksi sijoittui Tarja Könönen ja kolmanneksi Harri Voutilainen. Nuorten sarjan voittajaksi valittiin Tiia  Mahkonen. Ehdotus sijoittui kokonaiskilpailussa sijalle 10. Nuorten sarjan toiseksi tuli Simo Kosonen ja kolmanneksi Markus Väisänen. Palkinnot toimitetaan voittajille tulosten julkistamisen jälkeen.

Logokilpailun voittajalle on luvassa unohtumaton kalastusmatka Puruvedelle. Matkalla on mahdolllisuus tutustua ammattimaiseen muikun nuottaukseen sekä tietenkin herkutella Puruveden muikuilla. Lisäksi tarjolla on upeaa järviluontoa ja Puruveden kirkkautta, jonne on mukava pulahtaa vilvoittelemaan helteiden keskellä. Kerimäen kalatalo Oy onnittelee voittajaa!

Puruveden muikun logon käyttöoikeudet myöntää Kerimäen Kalatalo Oy. Logon käytöstä ei peritä maksua, mutta logon käytölle on olemassa pelisäännöt, joita tulee noudattaa.